אי.זי. אופטימייזר בע”מ – חברה לניהול קרנות גידור – השותף הכללי GP
אי.זי. אופטימייזר – מנהל השקעות כמותי, המשתמש במתמטיקה ובהסקה סטטיסטית להשקעה בשווקים הפיננסיים. אנחנו ב אי.זי. אופטימייזר שוקדים על פיתוח וייצור מודלים וכלים ייחודיים במטרה לשמר ולהשביח את ההון שלך על ידי איתגור נורמות ההשקעה המקובלות. אנחנו תמיד מחפשים את מה שהאחרים מפספסים ולא נרתעים מלבחון לעומק גם רעיונות שנמצאים הרחק הרחק מחוץ לקופסה. מודל ניהול סיכונים מקצועי ומוקפד, ממליץ לנו לקחת סיכונים כשיש בכך תועלת ולהימנע מסיכונים שאינם כדאיים. אנחנו עושים את כל שלאל ידינו במטרה לשמר ולהשביח את ההון שלך תוך מיקוד מקצועי ויושרה ללא פשרות.
חיים אבן-זהב
מנהל הקרן
- 30 שנות ניסיון בשווקים הפיננסיים בצומת שבין חדשנות פיננסית וטכנולוגיה
- יזם ופיתח את תעודת הסל (ETN) הראשונה שהונפקה בישראל ובשווקים הגלובליים בכלל [From Wikipedia]
- כיהן בתפקידי ניהול בכירים (צמיחה, פסגות, מיטב) ובדירקטוריון פסגות קרנות נאמנות
- מומחה בפיתוח מכשירים פיננסיים ובמסחר אלגוריתמי
- מעת לעת, עורך חוות דעת מקצועיות לבית המשפט בתחומי שוק ההון
- MBA (התמחות במימון ובביטוח) ו BA בכלכלה בהצטיינות, מאוניברסיטת ת"א
- זוכה "פרס ברלינר" לעבודות מצטיינות בתחום הביטוח, בנושא: "משכנתא הפוכה" (1990)
- רישיון ניהול תיקים (בהתליה מרצון)
- נשוי + 3, גר ברמת-גן, שייט ומדריך (בהתנדבות) בקבוצת שייט תחרותי לעיוורים במסגרת עמותת אתגרים
חיים אבן-זהב וחדשנות פיננסית
- 1989
- 1990
- 1990
- 1993
- 1994
- 1995
- 1997
- 1998
- 2000
- 2001
- 2003
- 2005
- 2006
- 2006
- 20112015
- 20162019
- 20162019
- 20172018
- 20192021
- 2022
פיתוח מכשירים פיננסיים
מסחר באופציות Call ואופציות Put – לראשונה בישראל
כבר בשנת 1989, כ 3 שנים לפני שהחל המסחר באופציות מעו"ף בבורסה בת"א, נחנך בישראל שוק למסחר באופציות שנקרא בשם "אופציות מניות". מדובר בזירת מסחר שהקים בנק המזרחי בשיתוף חברת "צמיחה". צמיחה שימשה בתפקיד "עושה השוק" בזירה זו. חיים אבן-זהב, מונה לנהל את פעילות המסחר באופציות בחב' צמיחה ובכך הופך ל"עושה השוק" הראשון בישראל במסחר באופציות.
פיתוח מכשירים פיננסיים
משכנתא הפוכה
הנושא הוצג, לראשונה בישראל כבר בשנת 1990, ע"י חיים אבן-זהב במסגרת עבודה אקדמאית שערך. רק בחלוף 10 שנים (במרץ, 2000) הושקה בישראל תוכנית משכנתא הפוכה באופן מעשי.
עבודתו של חיים אבן-זהב זכתה בפרס בתחרות לעבודות מחקר מצטיינות בתחום הביטוח, שנערכה במרכז ללימודים גבוהים ולמחקר בביטוח ע"ש ד"ר ו. ארהרד שליד הפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א בראשותו של פרופ' יהודה כהנא.
מסחר אלוגריתמי
מערכת זמן אמת לשליחת פקודות וניהול מסחר בסל – ת"א 25
פותחה ע"י חיים אבן-זהב (Hands On) והופעלה לראשונה בשנת 1997. המערכת מציגה, בזמן אמת, את המדד המדויק בו ניתן לרכוש סל מניות ת"א 25 ואת המדד בו ניתן למכור סל כזה (בהיקף כספי נתון). המערכת אף שולחת פקודות למסחר ומבצעת את רכישת/מכירת כל סל המניות בלחיצת כפתור אחת.
המערכת שימשה, באופן בלעדי, את חברת אופק ני"ע שבה ניהל חיים אבן-זהב באותה העת את מחלקת המעו"ף. רק בחלוף יותר מ 6 שנים לאחר השקת המערכת הוצגו בשוק, לכלל ציבור המשקיעים, מערכות דומות שפותחו על ידי בתי תוכנה.
פיתוח מכשירים פיננסיים
תאלי 25 תעודת הסל הראשונה בישראל
ה-ETN הראשון בכל השווקים הפיננסיים בעולם!
Wikipedia:
The first ETN across the globe was developed and issued in May 2000 in Israel by Haim Even-Zahav the CEO of Psagot-Ofek financial instruments (Leumi group) under the product name TALI-25.מסחר אלוגריתמי
מערכת אוטומטית לציטוט תעודות סל – ראשונה מסוגה
פותחה ע"י חיים אבן-זהב (Hands On) והופעלה לראשונה בשנת 2001. המערכת מאפשרת ל"עושה השוק" בתעודת סל לשלוח, בו בעת, ציטוטיי קניה ומכירה לתעודה, לשלוש השכבות הראשונות בספר המסחר של הבורסה. הציטוטים נגזרים בזמן אמת מהאפשרויות של עושה השוק להתכסות ומהרווחיות שהוא מגדיר לעצמו.
המערכת שימשה באופן בלעדי את חברת אופק לאומי מכשירים פיננסיים אותה ניהל חיים אבן-זהב באותה העת. רק בחלוף יותר מ 3 שנים לאחר השקת מערכת זו הוצגו בשוק, מערכות דומות שפותחו על ידי בתי השקעות שהחלו גם הם להנפיק תעודות סל לפי המתכונת אותה התוותה אופק עם הנפקת תאלי 25.
מסחר אלוגריתמי
מערכת אלגוטרייד אוטונומית למסחר באופציות
חיים אבן-זהב, בתפקידו כמנכ"ל מיטב מכשירים פיננסיים, הוביל השקעה בחברת Fintech שהייתה בתחילת דרכה ואשר הוקמה ע"י בוגרי יחידת "תלפיות" בצה"ל.
כבר בשנת 2005 הפעילה חברה זו בשיתוף עם מיטב מערכת אוטונומית לחלוטין למסחר באופציות מבוססת Big Data ו "בינה מלאכותית" (AI). רק כ 4 שנים מאוחר יותר, החל משנת 2009, החלו לצוץ, כפטריות אחר הגשם, מכונות מסחר דומות בשוק ההון הישראלי.
פיתוח מכשירים פיננסיים
מיטב אסטרטגיות – קרן הנאמנות האוטונומית הראשונה
הקרן שהוקמה בהובלת חיים אבן-זהב בשנת 2006 הייתה הראשונה שהציעה, למשקיע הממוצע, גישה להשקעה על בסיס מודלים מתמטיים ממוחשבים. באותה התקופה השקעה מסוג זה הייתה נחלתם של משקיעים מתוחכמים ועתירי ממון בלבד.
בזכות התשואה הנאה והסיכון הנמוך זכתה הקרן להצלחה רבה. קרנות נוספות המבוססות על אותו העיקרון הונפקו במיטב וביחד ניהלו קרנות אלה יותר מ 2 מיליארד ₪ מכספי הציבור.
פיתוח מכשירים פיננסיים
פיקס סלי אגרות חוב
מיטב מכשירים פיננסיים בהנהלת חיים אבן-זהב, מציגה לראשונה בישראל, מכשיר פיננסי צמוד למט"ח המניב ריבית קבועה ומגובה בסל של אגרות חוב שהונפקו על ידי חברות ענק בחו"ל.
בשנת 2006 אגרות חוב של קונצרנים גדולים בחו"ל הציעו תשואה אטרקטיבית ונחשבו לבעלות סיכון נמוך, עם זאת, אג"ח אלו נסחרו בחו"ל מעבר לדלפק (OTC) והנגישות למסחר בהם, גם על ידי גופים מוסדיים, הייתה נמוכה ודרשה מקצועיות ומומחיות מיוחדת. פיקס של מיטב פישט את המורכבות והמקצועיות שנדרשו והנגיש את אגרות החוב הזרות לכלל המשקיעים בישראל.
רק שנה לאחר מכן, בשנת 2007, החלו בתי ההשקעות בישראל להציע תעודות סל המאפשרות הצמדה למדדי אגרות חוב.
מסחר אלוגריתמי
מנטורינג לחברות סטארט אפ בתחום האלגוטרייד
בשנים אלה, חברות צעירות רבות נוסדות על ידי יוצאי יחידות עילית טכנולוגיות בצה"ל. מייסדי החברות מנסים לתרגם את הידע הרב והניסיון הייחודי שצברו במהלך שירותם הצבאי להישגים בעלי משמעות בשווקים הפיננסיים.
חיים אבן-זהב ממנף את הידע והניסיון הרב שצבר בתחום כבר מראשית שנות התשעים ומסייע לקומץ חברות צעירות, בהם הוא מאמין, המנסות לסלול את דרכן בתחום זה.
פיתוח מכשירים פיננסיים
"משרד בקפה"
ארנק אלקטרוני המאפשר
חסכון מס לעצמאים
Fintech/Start Upחיים אבן-זהב יוזם, מקים ומנהל גוף עסקי הפועל ע"פ הכוונה משפטית לתקן את המצב בו עצמאים העובדים בבתי הקפה ועושים בו שימוש כמשרד אינם זכאים להחזר מס, ולו חלקי, עבור הוצאות אלה.
מסחר אלוגריתמי
מכונות לשיפור מסחר מבוססות בינה מלאכותית – פסגות תעודות סל
כאחד מתפקידיו בדירקטוריון פסגות תעודות סל, מכהן חיים אבן-זהב כיו"ר הוועדה לפיתוח מכונות מסחר מבוססות בינה מלאכותית AI + Big Data . מכונות מסחר אלו פותחו במטרה לשפר את יכולות המסחר של פסגות תעודות סל ולייעל ולשפר את ביצועי הסוחרים העוסקים בעשיית השוק בתעודות הסל שהונפקו על ידי החברה.
מסחר אלוגריתמי
OPTIMAIZER – אלגוריתם לניהול השקעות
בשנים אלה משלב חיים אבן-זהב את ניסיונו רב השנים במכשירים פיננסים ובאלגוריתמים ושוקד על פיתוח מודל אוטונומי לניהול השקעות. המודל משלב, באופן ייחודי, דיספלינות ואסטרטגיות שונות במטרה לזהות הזדמנויות לארביטראז' סטטיסטי תוך יצירת חשיפה לשוק המניות הישראלי ושימוש במכשירים פיננסים נגזרים.
פיתוח מכשירים פיננסיים
קרן גידור – אופטימייזר מגודר שותפות מוגבלת
בשנת 2022, לאור הסיכון ההולך וגובר בשווקי המניות השוברים שיאים של כל הזמנים, בוחר חיים אבן-זהב לארוז את האלגוריתם לניהול השקעות שפיתח ומנגיש אותו למשקיעים כשירים בפורמט של קרן גידור המבצעת גידור סיכונים אמיתי. הקרן שואפת לייצר תשואה חיובית משמעותית תוך שמירה על מתאם נמוך מאוד עם שווקי המניות ותוך שמירה על פרופיל סיכון נמוך משמעותית מהסיכון הכרוך בהשקעה במניות.