המערכת הפיננסית חזקה יותר משהיתה לפני משברים קודמים, אך עדיין ניצבת בפני מבחן חשוב ■ כללי ההון החדשים דחקו חלק מנטילת הסיכונים החוצה מהבנקים ■ כיום הבנקים פחות מרכזיים למערכת הפיננסית, מהוונים טוב יותר ומחזיקים בפחות נכסים בסיכון גבוה
…"עבור היסטוריונים, כל אירוע הוא ייחודי", כתב הכלכלן צ'רלס קינדלברגר במחקרו על משברים פיננסיים. אבל "בעוד שההיסטוריה היא ספציפית, כלכלה היא כללית" — היא כרוכה בחיפוש אחר דפוסים המראים אם המחזור הכלכלי מתהפך. המערכת הפיננסית של ארה"ב כיום שונה מאוד מכפי שהיתה לפי המשברים של 2001 ו–2008, אבל באחרונה צצו כמה סימנים מוכרים להתנפחות בועה ופחד בוול סטריט: ימי מסחר פרועים ללא שום חדשות רציניות שמצדיקות זאת, תנודות חדות במחירים ותחושת בחילה אצל משקיעים רבים שהם קיבלו מנת יתר של טכנו־אופטימיות.
…מפתה לחשוב שהירידות החדות של ינואר היו בדיוק מה שנדרש כדי לנקות את שוק המניות מהרמות המוגזמות והספקולטיביות שאליהן הגיע. אבל המערכת הפיננסית של ארה"ב עדיין עמוסה בסיכונים. מחירי הנכסים גבוהים: הפעם האחרונה שבה המניות היו כל כך יקרות ביחס לרווחים לטווח ארוך היתה לפני המפולות של 1929 ו–2001, והתשואה העודפת על בעלות על אג"ח בסיכון גבוה קרובה לרמתה הנמוכה ביותר מזה רבע מאה. תיקי השקעות רבים העמיסו על עצמם נכסים לטווח ארוך שמניבים רווחים רק בעתיד הרחוק. בנקים מרכזיים מעלים ריביות על מנת לרסן את האינפלציה. הבנק הפדרלי בארה"ב צפוי לבצע חמש העלאות ריבית השנה. תשואות האג"ח הממשלתיות של גרמניה לשנתיים זינקו בשבוע שעבר ב–0.33% — הקפיצה החדה ביותר מאז 2008.