רבים ממאפייני שוק המניות האמריקאי כיום מזכירים את הנפקות הטכנולוגיה של תחילת שנות האלפיים, אך כיום נוספו לחברות המגייסות סכומי עתק – אף שהן ריקות מתוכן – מצב כלכלי מדכדך, מגפה עולמית וחוסר שוויון מקומם. הקשר הזה הוא שעלול לפוצץ עוד בועה
קטעים נבחרים מכתבה ב כלכליסט מיום 10 באוגוסט 2021 :
… שידור חוזר של התפוצצות הדוט.קום? שורה של מדדים בשוק המניות האמריקאי מעוררת בקרב המשקיעים והצופים מהצד תחושת דז'ה וו של בועה.
… מדד 500 S&P מעולם לא היה יקר יותר, מניות הטכנולוגיה שוברות שיאים, שוק ההנפקות רותח, שיעורי הריביות נמוכים והון לא מפסיק לזרום לכיסי יזמים צעירים – ולחברות שלא ראו רווח בחייהן.
… הפעם האחרונה שהשוק נראה כך, וגם אז בהובלת חברות טכנולוגיה, היתה לפני 20 שנה, וזמן לא רב לאחר מכן התפוצצה מה שלימים נודעה כ"בועת הדוט.קום". האם גם המצב היום שברירי? האם האוטופיה צפויה להתחלף בחרדה? ואם כן, מי ישלם את המחיר?
… מדובר במכפילים שמעידים על דמיון מהותי בין מה שהתרחש אז למתרחש היום. ב־1999 שריפת מזומנים של חברת אינטרנט היתה כמעט סממן מובהק לאטרקטיביות, וחברה לא היתה חייבת להרוויח כסף כדי להיחשב להצלחה. מה שחשוב היה ההבטחה "לשנות את העולם", באמצעות הטכנולוגיה כמובן, המפתח האוניברסלי לכל בעיות העולם. כיום הדבר אף מובהק יותר, והפך כבר למעין מודל עסקי – כמעט כל חברה טכנולוגית שמנפיקה כוללת בתשקיף שלה אזהרה לקונית על כך שייתכן כי לעולם לא תהיה רווחית, ולמרות זאת שווי השוק שלהן לא נפגע.